Album pentru Anna Magdalena Bach

Album pentru Anna Magdalena 
Bach
Preț: 36,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 6422374005797
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 26
Categoria: Partituri

DESCRIERE

Originalul caietului Annei Magdalena Bach se afla in Biblioteca de Stat din Berlin si nu este altceva decat un album in care aceasta nota melodiile preferate si compozitiile ocazionale scrise de amatorii de muzica. Acest album muzical poarta pe prima pagina indicatiile „A M B – 1725”, are o forma mai mult lata decat inalta si contine peste 100 de pagini de compozitii pentru clavecin, transcrise de maini diferite, dar majoritatea de cea a Annei Magdalena.


Culegerea de piese din caietul Annei Magdalena Bach, pe care o prezentam, urmarind mai ales un scop didactic, cuprinde 18 dintre cele 45 ale caietului 1725, lucrarile cele mai accesibile din punct de vedere instrumental, menite sa serveasca invatamantul incepatorilor. Materialul se gaseste in ordinea in care se afla in manuscrisul original, profesorul sau indrumatorul putand sa stabileasca succesiunea lor in procesul de invatare. 


Textul original nu poarta nici o mentiune de tempo, dinamica, semne de interpretare sau digitatie. Titlurile pieselor constituie insa o indicatie suficienta pentru tempo, stiind ca menuetul cere o miscare allegretto; marsul – un tempo de mars; poloneza – tempo de cortegiu festiv in miscare de dans; aria si coralul – miscari lente.


In privinta semnelor de frazare, editia de fata respecta riguros indicatiile extrem de sumare ale textului original, adaugand peste tot arcurile de frazare cerute de stilul epocii. Indicatiile de dinamica au fost limitate in cadrul unei alternante de piano si forte, nu numai gratie caracterului pieselor, dar si pentru a satisface anumite cerinte de stil.

RECENZII

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0404 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.