Anatomie artistica, Vol. I - Constructia corpului (Dr. Gh. Ghitescu)

Anatomie artistica, Vol. I - Constructia corpului (Dr. Gh. Ghitescu)
Preț: 86,22 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 9789734617890
Editura:
Anul publicării: 2010
Pagini: 160
Format: 21 x 30
Categoria: Arta

DESCRIERE

 
Metodele de lucru folosite pentru studiul formelor si materialul vast acumulat de antropologie in acest domeniu deschid anatomiei artistice largi perspective pentru adincirea principalelor sale probleme: studiul proportiilor corpului, studiul fizionomiei, studiul morfologiei sexelor, al morfologiei dezvoltarii, al variantelor de tipuri corporale si studiul tipurilor antropologice. Indepartindu-se de conceptia comuna a manualelor de anatomie artistica din trecut, cele trei volume care alcatuiesc aceasta lucrare trateaza problemele formei exterioare si expresiei corpului din punctul de vedere al aplicatiei in arta plastica. Gindita in acest sens, Anatomia artistica adopta un plan orientat dupa principalele etape pe care analiza le-ar putea desprinde in reprezentarea plastica a corpului: constructia corpului, modelajul formelor exterioare, individualizarea aspectului corporal, expresia.
Primul volum, Constructia corpului, abordeaza toate problemele de morfologie exterioara legate de studiul scheletului: participarea scheletului la modelajul exterior, reperele scheletului, punctele metrice si efectuarea masuratorilor pe viu, studiul proportiilor capului si corpului, dupa metodele antropologice si artistice.
 
Despre autor:
 
Gheorghe Ghițescu (n. 1915 – d. 1978) a fost un doctor în medicină cu specializarea cardiologie, licențiat în filosofie și în arte plastice. A fost nepotul după mamă al pictorului Nicolae Grigorescu, cel mai mic dintre cei trei copii ai lui Tudor Ghițescu și ai Luciei Grigorescu. Absolvent al Academiei de Arte Frumoase și al Facultății de Filosofie, Doctor în medicină. Profesor de Anatomie Artistică la Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu”, București (1945-1978). Decan al Facultății de Arte Decorative (1952 1954). Șef de catedră al disciplinelor tehnico teoretice (1964 1973). Fondator al Școlii Românești de Anatomie și Antropologie Artistică.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0776 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.