Anatomie artistica, Vol. II - Formele corpului in repaus si miscare (Dr. Gh. Ghitescu)

Anatomie artistica, Vol. II - Formele corpului in repaus si miscare (Dr. Gh. Ghitescu)
Preț: 86,22 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil - indisponibil
ISBN: 9789734617906
Editura:
Anul publicării: 2010
Pagini: 256
Format: 29.6 x 21
Categoria: Arta

DESCRIERE

Metodele de lucru folosite pentru studiul formelor si materialul vast acumulat de antropologie in acest domeniu deschid anatomiei artistice largi perspective pentru adincirea principalelor sale probleme: studiul proportiilor corpului, studiul fizionomiei, studiul morfologiei sexelor, al morfologiei dezvoltarii, al variantelor de tipuri corporale si studiul tipurilor antropologice. Indepartindu-se de con-ceptia comuna a manualelor de anatomie artistica din trecut, cele trei volume care alcatuiesc aceasta lucrare trateaza problemele formei exterioare si expresiei corpului din punctul de vedere al aplicatiei in arta plastica. Gindita in acest sens, Anatomia artistica adopta un plan orientat dupa principalele etape pe care analiza le-ar putea desprinde in reprezentarea plastica a corpului: constructia corpului, modelajul formelor exterioare, individualizarea aspectului corporal, expresia.
 
Dupa ce in primul volum, Constructia corpului, au fost abordate problemele de morfologie exterioara legate de studiul scheletului, al doilea volum trateaza formele exterioare ale corpului in diverse statiuni si miscari, prezentind astfel corpul viu, explicat prin structura anatomica si functiile sale biomecanice.
 
Despre autor:
 
Gheorghe Ghițescu (n. 1915 – d. 1978) a fost un doctor în medicină cu specializarea cardiologie, licențiat în filosofie și în arte plastice. A fost nepotul după mamă al pictorului Nicolae Grigorescu, cel mai mic dintre cei trei copii ai lui Tudor Ghițescu și ai Luciei Grigorescu. Absolvent al Academiei de Arte Frumoase și al Facultății de Filosofie, Doctor în medicină. Profesor de Anatomie Artistică la Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu”, București (1945-1978). Decan al Facultății de Arte Decorative (1952 1954). Șef de catedră al disciplinelor tehnico teoretice (1964 1973). Fondator al Școlii Românești de Anatomie și Antropologie Artistică.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0666 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.