Cartea mea de gramatica. Clasa a V-a

Cartea mea de gramatica. Clasa a V-a
Preț: 24,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 9786060033745
Anul publicării: 2019
Pagini: 128
Categoria: Manuale scolare

DESCRIERE

Limba si literatura romana are un grad de dificultate sporit in clasa a 5-a, motivul fiind acela ca materia este foarte incarcata. Partea de gramatica va necesita o insusire temeinica a noilor notiuni, de catre elevi si, in egala masura, o comprehensiune a acestora. Tocmai de aceea, Cartea mea de gramatica vine sa-i sprijine pe elevi in intreg procesul de invatare.

 

Cartea mea de gramatica pentru clasa a 5 a scrisa de catre Sofia Dobra si publicata la editura Art este un instrument de lucru necesar elevilor care doresc sa se pregateasca si de ce nu sa performeze la limba romana. Cu ajutorul acestei carti de gramatica, boboceii clasei a 5 a vor reusi sa asimileze mai usor noile concepte si vor reusi sa se pregateasca in mod continuu pentru activitatea de la clasa.


Lucrare a fost conceputa in conformitate cu noua Programa scolara pentru disciplina LIMBA SI LITERATURA ROMANA (clasele a V-a - a Vlll-a) aprobata prin ordinul ministrului nr. 3393/28. 02. 2017 si a fost avizata de M. E. N. PE DATA DE 5 IANUARIE 2018. Prezentul auxiliar a fost avizat de Ministerul Educatiei Nationale prin Ordinul nr. 3022 din 08. 01. 2018 si se regaseste la pozitia nr. 161 din anexa Ordinului.

 

Culegerea de limba si literatura romana pentru clasa a 5 a este de folos elevilor, indiferent de tipul de manual  dupa care profesorul a ales sa se lucreze la clasa. Acest auxiliar este unul complex, din punctul de vedere al continutului teoretic, cat si practic.

Cartea mea de gramatica reprezinta un auxiliar indispensabil orei de limba si literatura romana, deoarece:
- cuprinde tot ceea ce trebuie sa stie si sa exerseze elevul la acest nivel;
- propune un demers didactic coerent si eficient, in care elevul observa, invata, exerseaza si rezolva un test rapid;
- cuprinde o varietate de aplicatii relevante si diversificate, care ii pun pe elevi in situatii de comunicare cotidiene;
- ofera mici insertii teoretice a notiuniilor de vocabular, fonetica, morfologie si sintaxa, care reamintesc si fixeaza informatiile;
- aduce informatii noi din Gramatica Academiei si DOOM2;
- explica elevilor cele mai frecente dificultati gramaticale;
- cuprinde lectii de recapitulare si teste sumative ;

 

      Scopul principal al orei de limba romana consta in dezvoltarea competentelor lingvistice ale elevilor, iar cartea mea de gramatica raspunde tuturor acestor nevoi. De asemenea, ea poate fi un material de ajutor in crearea intregului demers de predare al profesorului, care poate sa-si construiasca lectiile prin selectarea unor exercitii si, totodata, poate evalua nivelul asimilarii cunostintelor de catre acestia prin aplicarea testelor sumative.

 

      Cartea mea de gramatica clasa 5 editura art poate fi utilizata si acasa, avand o structura accesibila, putand fi considerata, de altfel, un ghid usor utilizabil si de catre elevi asistati de parinti, in exersarea si intelegerea mai aprofundata a lectiei de la clasa.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0917 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.