Cartea neagra

Cartea neagra
Preț: 49,95 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 9789734679218
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 512
Format: 13 x 20
Categoria: Beletristica

DESCRIERE

Traducere din limba turcă şi note de Luminiţa Munteanu

Premiul Nobel pentru Literatură 2006

„Adevărata capodoperă a lui Orhan Pamuk” (The Times Literary Supplement)

„În Istanbul, civilizaţia se dezvoltă în mai multe straturi. Cartea neagră le uneşte într-un colaj plin de forţă, iar unitatea lor vine din propria mea energie, din limbajul meu. Nu sînt un purist, nu am vrut niciodată cu tot dinadinsul să fim doar orientali sau doar occidentali, căci unicitatea vieţii în Istanbul nu vine din originile ei occidentale sau orientale. În definitiv, cel mai important este ca aceste poveşti, imagini şi idei, toate diferite, să poarte un dialog.” (Orhan Pamuk)

„Textura alunecoasă, echivocă, a celui de-al doilea roman al lui Orhan Pamuk este o reflectare estetic-literară îngemănată cu imaginea unui Istanbul modern, locul unde se petrece acţiunea Cărţii negre. Romanul este o lume în care «totul imita totul, în care toate poveştile şi toţi oamenii erau, rînd pe rînd, copia şi originalul altor poveşti şi ale altor oameni şi în care toate poveştile se deschideau spre alte poveşti».” (Jonathan Coe)

„În Cartea neagră, Orhan Pamuk dă impresia că viaţa are tot atîtea sensuri cîte covoare sînt într-o moschee. Şi, precum covoarele, adevărurile şi poveştile dintr-o carte arată deosebit unele de celelalte – vechi sau noi, viu colorate sau şterse. Dar, deşi toate sînt făcute la fel, din acelaşi material, doar cîteva au puterea să ne uimească.” (The Nation)

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0553 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.