Ceausescu si enigmele din Muntii Buzaului Dosarul Bozioru Tara Luanei

Ceausescu si enigmele din Muntii Buzaului
Dosarul Bozioru 
Tara Luanei
Preț: 89,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 9786069651940
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 768

DESCRIERE

In toamna anului 2012, Emil Strainu, care imi fusese student, m-a cautat de mai multe ori, telefonic, dorind sa ma consulte intr-o problema ce privea realizarea unei carti, al carei cuprins avea o latura notabila de natura istorica. 
Inca din facultate il stiam ca este foarte atras de istoria si geografia militara universala, dar mai ales de cea a poporului roman. Citisem cartile pe care le scrisese pana atunci, pe care de altfel le apreciam pozitiv si, mai in gluma mai in serios, il tachinam considerandu-l o personalitate rezultata dintr-un stra! niu melanj ce avea ca ilustri precursori pe Nicolae Densusianu si pe Victor Kernbach, fiind un autentic Indiana Jones autohton, mereu in cautare de mistere si enigme pe care uneori, intam! plator sau nu chiar, le descifra. 
Sunt la curent cu lucrarile sale deosebit de interesante rea! lizate impreuna cu Vlad-Ionut Musceleanu - un excelent cer! cetator de teren - si ing. Dan Corneliu Braneanu, un pasionat cercetator al paleoistoriei romanesti. 
Din motive de sanatate, l-am putut intalni dupa aproxima! tiv doua luni la o sedinta a Sectiei Militare a Academiei Oa! menilor de Stiinta, unde mi-a prezentat o forma a planului lucrarii de fata. 
Am agreat ideea unei asemenea lucrari, mai ales ca falsa existenta a Tarii Luanei se dezvoltase intr-o pseudoenigma istoriografica ce atenta pe toate planurile la adevarul istoric al 
zonei respective, cat si la faptele si intamplarile petrecute pe acele locuri in decursul secolelor.
Am apreciat la cei doi autori perseverenta cu care au apro! fundat studiul de teren al acestei pseudoenigme, cercetarea do! cumentara multilaterala, amanuntita, laborioasa si legatura realizata prin contact direct cu toti cei implicati in nasterea si perpetuarea falsei teorii descrise de dosarul Bozioru - Tara Luanei. 
Le-am sugerat, dupa ce am vazut a doua forma a lucrarii, sa o segmenteze in mai multe volume, deoarece materialul cuprindea peste o mie de pagini ce reprezentau esenta acestei cercetari istoriografice de teren. 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0743 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.