Cevengur

Cevengur
Preț: 34,90 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 9789737243744
Editura:
Pagini: 440
Format: 13 x 22
Categoria: Beletristica

DESCRIERE

Publicat la 60 de ani dup%uFFFD scriere %uFFFDi la mai bine de 30 dup%uFFFD moartea autorului, Cevengureste un roman care va marca pentru totdeauna istoria literaturii. Îns%uFFFD%uFFFDi povestea p%uFFFDstr%uFFFDrii manuscrisului constituie o epopee: so%uFFFDia %uFFFDi copiii scriitorului l-au p%uFFFDzit cu str%uFFFD%uFFFDnicie de raziile agresive ale serviciilor secrete sovietice. Provenit dintr-o literatur%uFFFD înc%uFFFDrcat%uFFFD de valori incontestabile, romanul lui Andrei Platonovici Klimentov (numele adev%uFFFDrat al scriitorului) constituie diamantul unei coroane c%uFFFDreia molimele politice ale secolului XX nu au reu%uFFFDit s%uFFFD-i diminueze str%uFFFDlucirea.

 

Tratat filosofic în proz%uFFFD, poem %uFFFDi cronic%uFFFD a condi%uFFFDiei umane, Cevengur a fost considerat de mul%uFFFDi distopie, antiutopie etc., primind calific%uFFFDri dintre cele mai pu%uFFFDin stabile. De fapt, o mare problem%uFFFD pentru receptarea acestui roman este dat%uFFFD de tendin%uFFFDa de a-l cataloga. El r%uFFFDmâne unic, apar%uFFFDine unui gen propriu %uFFFDi respinge pe rând orice încercare de asem%uFFFDnare. Este povestea unor oameni singuri între oameni, drama na%uFFFDiunii umane %uFFFDi comedia erorilor de care nicio fiin%uFFFD%uFFFD de pe fa%uFFFDa p%uFFFDmântului nu poate fi scutit%uFFFD.

 

La Cevengur oamenii mor cu mult%uFFFD simplitate %uFFFDi se nasc în moduri dintre cele mai neîn%uFFFDelese, natura e încremenit%uFFFD – de%uFFFDi soarele e, pentru o bun%uFFFD perioad%uFFFD, singurul muncitor din zorii socialismului –, iar via%uFFFDa s-a mutat în idei. Din acest suflet de idei al unei omeniri bolnave î%uFFFDi %uFFFDese Platonov povestea %uFFFDi eroii, impresionând prin simplitatea cu care alc%uFFFDtuie%uFFFDte din cuvinte simple vastul tablou al naturii umane, pe care autorul rus o p%uFFFDtrunde în cel mai personal mod cu putin%uFFFD%uFFFD. Poate c%uFFFD cititorul nu se va îndr%uFFFDgosti de Kopionkin, Cepurnîi ori Sa%uFFFDa Dvanov, de Pa%uFFFDin%uFFFDev %uFFFDi de calul For%uFFFDa Proletar%uFFFD, dar povestea acestor personaje îi va r%uFFFDmâne în minte ve%uFFFDnic vie, al%uFFFDturi de puzderia de episoade tragi-comice care dau for%uFFFDa firului epic al romanului. Cevengur este istoria care schimb%uFFFD suflete, stoarce lacrimi %uFFFDi declan%uFFFDeaz%uFFFD în acela%uFFFDi timp homerice hohote de râs.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0902 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.