Cititul ne face mai buni. Limba si literatura romana - Clasa 10

Cititul ne face mai buni. Limba si literatura romana - Clasa 10
Preț: 64,90 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 9786060883463
Editura:
Anul publicării: 2023

DESCRIERE

Cititul ne face mai buni. Limba si literatura romana. Notiuni, aplicatii, repere istorice. Clasa a X-a

Lucrarea de fata este realizata in conformitate cu actuala programa scolara de limba si literatura romana. In plus, tine cont de reperele metodologice publicate de Centrul National de Politici si Evaluare in Educatie, in scopul armonizarii programei de liceu cu aceea de gimnaziu.

 

Problemele de literatura, limba si comunicare au fost abordate integrat si preponderent aplicativ in patru unitati: U1 - Proza scurta, U2 - Romanul, U3 - Textul dramatic si spectacolul teatral, U4 - Poezia (cu un subcapitol final dedicat criticii literare, pentru profilul umanist). Numeroasele activitati de invatare au ca principal suport sinteze ale informatiei esentiale din cele trei domenii, realizate intr-un limbaj accesibil.

 

In ceea ce priveste selectia autorilor si a textelor fictionale si nonfictionale, s-au avut in vedere valoarea acestora si adecvarea la varsta elevilor. Operele literare abordate din perspectiva genurilor si speciilor, dar si a catorva repere istorice, apartin unor autori consacrati, in mare parte din lista canonului scolar, de la Vasile Alecsandri la Marin Sorescu.

 

In plus, au fost propuse mai multe texte auxiliare, din dorinta de a oferi un contact mai viu si mai bogat cu varietatea formulelor literare, pe de o parte, si cu evolutia limbajului artistic, pe de alta parte. In aceasta privinta, au fost selectati, cu precadere, autori romani contemporani, dar si cativa mari scriitori straini.

 

La final, se ofera sugestii de rezolvare pentru unele dintre exercitiile propuse.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0357 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.