Copilăria la români (1850–2050)

Copilăria la români (1850–2050)
Preț: 94,90 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 9786060880103
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 448
Format: 21x21
Categoria: Istorie

DESCRIERE

... copilăria este pentru fiecare dintre noi un spațiu consubstanțial unde se întrepătrund miraculosul, neliniștea aflată dincolo de cortina lăsată peste lumea adulților și curajul inocenței de a merge înainte.

În această întrepătrundere de experiențe sufletești, trăite alături de aceia care le-au dat viață, copiii sunt părtași, afectiv și clinic, la nefericirile sau împlinirile mediului unde se nasc și cresc; în vremea copilăriei se formează trăsăturile psihice ale sufletului fiecăruia dintre noi, bărbat sau femeie.

Unii se închid în amintirea copilăriei lor, trăind într-un remake perpetuu clipele când s-au simțit bine sau când au fost cu adevărat fascinați de ceva. Alții pășesc înainte de vreme într-o lume străină, plonjând în apele tulburi ale unei maturități forțate. Copilăria ne poate fi prima dramă sau împlinirea de început, parafrazând înseninările ori înnorările de mai târziu.

Acum se construiesc nefericirile care vor urma sau idealurile spre care vom năzui. Totul se construiește în fluctuațiile raportului dintre noi și ceilalți. Întotdeauna a fost un raport complex și delicat între copii și cei din jurul lor, cu intersectări calme sau violente între generații.

Fiecare dintre noi am primit suma împlinirilor și a eșecurilor celorlalți în a ne înțelege; eșecuri și împliniri care i-au format și pe ei, la rândul lor, într-o succesiune de copilării străbune. În fond, istoria unui popor poate fi studiată și din perspectiva unei succesiuni de copilării, mai triste sau mai apropiate de ideal, succesiuni de copilării care străbat meteoric generațiile, straturile sociale și mediile culturale.

Fiecare dintre noi suntem tributari experiențelor trăite în copilăria lor de părinții noștri, de bunicii noștri, de străbunii noștri. Povestea copilăriilor îndepărtate s-a păstrat în folclor, în tradițiile legate de naștere și în cutumele care se referă la creșterea copiilor, obiceiuri aflate într-o continuă teamă față de necunoscutul fulgurant al lumii de dincolo, de unde se crede că venim sau revenim în anumite circumstanțe sufletești...

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0919 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.