Cum se citeste o carte. Ghidul clasic pentru o lectura inteligenta

Preț: 50,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 9789734738649
Editura:
Anul publicării: 2023
Pagini: 392
Format: 20X13

DESCRIERE

Cum se citește o carte a devenit un adevărat fenomen, un ghid literalmente clasic. Este cel mai bun și mai de succes ghid pentru lectura comprehensivă adresat publicului larg.

Cei doi autori descriu în detaliu diferitele niveluri de lectură și cum puteți ajunge să le stăpâniți: de la citirea elementară, trecând prin răsfoirea sistematică a unei cărți și prin citirea inspecțională, și până la citirea rapidă, acest ghid vă va învăța cum să clasificați și să radiografiați o carte, cum să extrageți mesajul autorului și să concepeți critica acestuia. Veți învăța de asemenea tehnici de citire adecvate pentru parcurgerea cărților practice și de beletristică, a volumelor de istorie, matematică, filozofie și științe, fie că e vorba de cele naturale sau de cele sociale.

În plus, volumul cuprinde două anexe extrem de importante: întâi de toate o listă de lecturi esențiale și apoi o serie de teste utile pentru a vă evalua progresele în achiziționarea abilităților de lectură.

Mortimer J. Adler (1902-2001) a fost un reputat filozof și profesor american, desfășurându-și activitatea în prestigioase instituții de învățământ din Statele Unite (Universitatea din Chicago și Universitatea Columbia din New York). A fost unul dintre contributorii importanți ai Encyclopædiei Britannica și inițiatorul seriei The Great Books of the Western World.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0349 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.