Curiozitati romane Povesti stranii si fapte surprinzatoare din istoria celui mai mare imperiu al lumii

Curiozitati romane Povesti stranii si fapte surprinzatoare din istoria celui mai mare imperiu al lumii
Preț: 44,90 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 9786065875722
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 304
Format: 20x13
Categoria: Istorie

DESCRIERE

După lucrarea dedicată ciudățeniilor Greciei Antice, J. C. McKeown, unul dintre cei mai reputați specialiști actuali în istoria Antichității revine cu un volum la fel de savuros închinat celui mai mare imperiu al lumii.
Bazându-ne pe lecțiile de istorie sau pe lecturile adiacente, le-am rezervat romanilor un loc fix și confortabil în memoria colectivă. Aveau o armată eficientă care le permitea să împingă din ce în ce mai departe granițele imperiului pe care l-au construit, vorbeau latina, izvorul înțelepciunii și al eleganței livrești, au reușit să creeze un sistem juridic exemplar, dar și o infrastructură impresionantă pentru acele vremuri. Să fie acesta un tablou fidel al civilizației care ne fascinează și astăzi, la mai bine de două milenii distanță?
Cartea lui McKeown reunește o serie de ciudățenii, credințe stranii, fapte inedite, opinii scandaloase și alte picanterii din Roma Antică, organizate pe teme: armata, religia, femeile, medicina, sclavii, spectacolele, viața de familie, împărații Romei etc. Profund inspirat și bine echipat cu simțul umorului, istoricul reușește să contureze un tablou al civilizației romane mai aproape de realitatea vieții de zi cu zi, cu superstițiile, superficialitatea și rutina ei adeseori lipsită de logică sau de pragmatism.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

Created in 0.0801 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.