DESPRE EROI SI MORMINTE

Preț: 49,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 9789736896057
Editura:
Anul publicării: 2013
Pagini: 488
Categoria: Beletristica

Alertă stoc

*
?
Completați adresa dumneavoastră de e-mail
*
?
Codul de siguranță, necesar pentru a face distincție între oameni și programele informatice automate care răspândesc spam

DESCRIERE

Ultimul mare mit al literaturii argentiniene, stins din viaþã în 2011, cu puþin înainte de a împlini o sutã de ani, Ernesto Sabato este creatorul unei opere proteice, care conþine în esenþã eternele contradicþii ºi frãmântãri ale fiinþei umane ºi ale societãþii, circumscrise unui univers artistic ºi spiritual de o tulburãtoare profunzime ºi originalitate.

„În romanul meu am încercat sã surprind realitatea în toatã extinderea ºi profunzimea ei, înglobând nu doar partea diurnã a existenþei, ci ºi pe aceea nocturnã ºi tenebroasã. Întrucât Fernando Vidal este personajul central ºi precumpãnitor, tot ce se referea la el era important ºi trebuia descris... Raportul reprezintã marele coºmar trãit de el, exprimând, chiar dacã simbolic ºi oarecum incert, miezul cel mai semnificativ al condiþiei ºi existenþei sale. Dacã aº fi suprimat aceastã parte din roman, din considerente legate de coerenþa logicã, ar fi însemnat sã suprim visele oamenilor, care aparþin viziunii lor integrale asupra vieþii.“ (Ernesto SABATO)

Adevãratã capodoperã, Despre eroi ºi morminte (1961), cel de-al doilea volet al trilogiei care începe cu Tunelul(1948) ºi se încheie cu Abaddon, exterminatorul (1974), este un roman total, extrem de dens, scris cu credinþa mãrturisitã de autor cã „nu se poate trãi fãrã eroi, sfinþi ºi martiri", ºi cã „prezentul genereazã trecutul“. Trei planuri se întrepatrund, într-un joc fascinant de umbre ºi lumini, în complexa sa structura narativã de voci alternante, întemeiatã pe împletirea istoriei naþionale argentiniene cu drama individualã: povestea de dragoste între Martín ºi Alejandra, trecutul glorios dezgropat din morminte, reconsiderat printr-o radiografie a Argentinei contemporane, ºi obsedanta temã a orbirii ºi a nebuniei din celebrul Raport despre Orbi.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0222 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.