Fragil

Fragil
Preț: 24,95 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 9789734687527
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 312
Format: 18x11
Categoria: Beletristica

DESCRIERE

Premiul liceenilor pentru cea mai îndrăgită carte, FILIT 2021

Premiul „Sofia Nădejde” pentru Literatură Scrisă de Femei, categoria Debut-Proză, ediţia 2021

Volum nominalizat la Premiile revistei Observator cultural, Premiile Uniunii Scriitorilor din România şi la Premiul Naţional de proză Ziarul de Iaşi, ediţia 2021

„Cu aceste remarcabile proze de debut, Simona Goşu nu datorează nimic tradiţiei literare de la noi. Subiectele ei sunt pe cât de actuale, pe atât de inedite, subsumate temei vulnerabilităţii fără să facă vreo concesie aşteptărilor sau sensibilităţii cititorilor: familii monoparentale depăşite de situaţie, maternitate nedorită sau frici neînţelese, copii lăsaţi la cheremul instinctelor sau al hazardului... Dramatismul situaţiilor fiind egalat doar de fineţea cu care se desfăşoară, căci sunt mult calm în aşteptarea cruzimii şi multă subtilitate în preajma răului. Cât despre limbaj, rareori cineva a reuşit să «taie» atât de adânc, lăsând urme atât de puţin vizibile. Uimire, plăcere şi admiraţie – asta am simţit citind, recitind şi povestind şi altora aceste povestiri, printre cele mai bune scrise la noi în ultimii ani. Un debut memorabil, care – cred – va marca proza scurtă românească.” (Marius Chivu)

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

Created in 0.1023 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.