Infernul de pe Frontul de Est. Jurnalele unui Panzerjäger german 1941-1943

Infernul de pe Frontul de Est. Jurnalele unui Panzerjäger german 1941-1943
Preț: 32,00 lei
Disponibilitate: stoc limitat
ISBN: 9786068653969
Editura:
Anul publicării: 2016
Pagini: 256
Categoria: Istorie

DESCRIERE

Cartea prezintă remarcabilele jurnale personale ale lui Hans Roth, soldat german dintr-o unitate de vânători de tancuri, care a participat la Operaţiunea Barbarossa şi la bătăliile care au urmat pe Frontul de Est. Cele trei caiete de însemnări zilnice au fost descoperite de nepotul acestuia, la 30 de ani după terminarea războiului. Ele conțineau o relatare nemijlocită despre brutalitate, măcel şi moarte, care „nu se potrivea cu niciun film, documentar sau artistic”, despre al Doilea Război Mondial.

La începutul invaziei în Rusia, Hans Roth a făcut parte din batalionul antitanc (Panzerjäger)din cadrul Diviziei 299 infanterie, ataşat Armatei a 6-a germane, de sub comanda lui Walter von Reichenau. Scriind pe măsura desfășurării evenimentelor, Roth redă misterul şi tensiunea din timpul concentrării forţelor germane la frontiera sovietică în iunie 1941. S-a dezlănţuit apoi asaltul masiv al Wehrmachtului, iar Hans Roth a luptat pe front din prima zi a atacului contra Uniunii Sovietice până în iulie 1944, când a fost declarat dispărut în misiune. Deşi soarta lui rămâne necunoscută, ceea ce a lăsat el în urmă este o incredibilă relatare directă şi personală a sinistrului război purtat de Germania în Rusia. O relatare care a văzut, în cele din urmă, lumina tiparului.

 

 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0925 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.