Marele Meaulnes

Preț: 49,90 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 9786060882954
Editura:
Anul publicării: 2023
Pagini: 272
Format: 13x20
Categoria: Beletristica

DESCRIERE


Alain-Fournier a fost autorul unui singur roman, operă considerată astăzi, la mai bine de un veac de la publicare, una dintre capodoperele incontestabile ale literaturii europene.

 

Marele Meaulnes, bijuterie literară desăvârșită și stranie totodată, surprinde nostalgia și neverosimilul cumpenei dintre adolescență și maturitate. Acest roman – parte autobiografic, parte de dragoste, parte de aventuri – reprezintă o împletire captivantă de realism și fantastic-simbolic, ce nu încetează să încânte generații de cititori prin forța scriiturii.

 

Tânărul narator François Seurel, grandiosul său prieten Augustin Meaulnes, iubita lui evanescentă Yvonne de Galais, fratele acesteia Frantz de Galais, logodnica pierdută a lui – modesta, însă misterioasa Valentine Blondeau; toate aceste personaje – animate de căutarea iubirii perfecte, dar copleșite de greutatea imposibil de purtat a perfecțiunii – se înlănțuie într-o sarabandă tușantă și memorabilă.

 

Alain-Fournier își încheie promițătoarea carieră la doar douăzeci și șapte de ani, ucis în una dintre primele lupte ale Marelui Război.

 

[…] cel mai de seamă roman al adolescenței din literatura europeană. -- JOHN FOWLES

 

Recitind Marele Meaulnes […], am fost surprins de această dată de incredibila vigoare literară a romanului. -- JULIAN BARNES

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0376 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.