Marele Razboi. 1914 - 1918

Marele Razboi. 1914 - 1918
Preț: 69,95 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 9789734687008
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 552
Format: 24x16
Categoria: Istorie

DESCRIERE

Specialist în istorie modernă și istorie economică, Niall Ferguson face aici istoria Primului Război Mondial, încercând să-i determine cauzele și să-i explice întreaga desfășurare și consecințele pe care le-a avut. De la factorii care au provocat prăbușirea ordinii europene în 1914 la panorama războiului și chiar la evoluția pe care acesta ar fi putut-o avea dacă, de exemplu, Marea Britanie sau SUA nu ar fi intrat în război, Ferguson face o analiză detaliată pe parcursul căreia demontează mitul inevitabilității Primului Război Mondial. Critică atât politica Germaniei, cât și pe cea a Marii Britanii din epocă și ilustrează impactul funest al celei din urmă asupra istoriei europene ulterioare, punând într-o nouă lumină problema datoriilor de război.

„Emoționantă, pătrunzătoare, revelatoare și bine gândită. O importantă lucrare de analiză istorică.” (Kirkus Reviews)

„Răstoarnă aproape toate ideile preconcepute pe care le avem despre Marele Război.” (Mail on Sunday)

„O carte amplă și provocatoare, evocatoare și sfâșietoare. Ferguson este un scriitor talentat și un cercetător polivalent.” (Atlantic)

„Lui Ferguson, istoric extraordinar de inteligent și impresionant de sârguincios, îi place să răstoarne ipotezele convenționale.” (Sunday Times)

„O sinteză edificatoare a cunoștințelor actuale despre război. Cititorul va găsi aici foarte multe informații inedite și idei provocatoare legate de cele mai importante aspecte ale conflictului.” (New York Times Book Review)

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0801 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.