Mica enciclopedie a Romaniei pentru copii

Mica enciclopedie a Romaniei pentru copii
Preț: 29,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 9786067883541
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 368

DESCRIERE

Această carte completează Harta României pentru copii şi nu face altceva decât sătranspună în cuvinte superbele imagini. Au fost adăugate însă şi alte articole care, dinmotive de spaţiu, nu au încăput pe hartă. Astfel se explică faptul că unele articole nu beneficiază de aceeaşi grafică precum cea iniţială. De la simplă o hartă care să redea superlativele geografice ale României (cel mai mare, cel mai mic, cel dintâi), la ceea ce a rezultat în final, drumul a fost, în egală măsură, şi lung, şi scurt; lung pentru că de la un proiect mic, unic, precis s-a ajuns la unul fără de sfârşit, în care era necesar să încapă toate realităţile româneşti (geografice, istorice, economice, culturale, sportive, populare, gastronomice etc.) şi, eventual, încă ceva pe deasupra. Drept urmare, am tot făcut liste, la început prea mari, apoi, probabil, mult prea mici. Aşa se explică absenţa unor personalităţi, de care ţara noastră nu a dus lipsă! Conştienţi de acest lucru, am remediat problema, evident doar parţial, prin menţionarea şi a altor personalităţi din domeniul respectiv.

Intenţia şi, evident, dorinţa noastră este aceea ca tinerii României, şi nu numai ei, săcunoască şi să înţeleagă că ţara noastră, mică la nivel mondial, ca suprafaţă şi populaţie, mijlocie raportând la continentul nostru, Europa, este, fără false patriotisme, un tărâmbinecuvântat de Dumnezeu, de care pot să fie mândri, pentru că au de ce. Articolele din lucrare au fost grupate în cinci secţiuni şi, în cadrul fiecărei secţiuni, au fost dispuse alfabetic elemente legate de:

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0968 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.