Romania: Delta Dunarii / The Danube Delta

Romania: Delta Dunarii / The Danube Delta
Preț: 178,50 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 9786060510086
Editura:
Anul publicării: 2023
Pagini: 120
Format: 28x28
Categoria: Albume Romania

DESCRIERE

Una dintre cele mai de preț comori ale României, Delta reprezintă un univers inepuizabil. Diversitatea habitatelor (nu mai puțin de 30) şi a formelor de viaţă pe care le găzduieşte într-un spaţiu relativ restrâns fac din ea un veritabil muzeu al biodiversității, o inestimabilă bancă de gene naturală. Peisajele sale, când nisipoase, când mocirloase, când lichide, clocotind de viață, creează un mozaic unic, care își dezvăluie frumusețea vulnerabilă treptat, își deapănă istoria discret și se strecoară în sufletul vizitatorului ușor, precum alunecă o lotcă bătrână pe canelele Deltei.

În circa 10 000 de ani, fluviul Dunărea (2 850 km) a format la vărsarea în Marea Neagră o deltă cu suprafața de 5 800 de km² (circa 82% în România, restul în Ucraina) – un mozaic de brațe, canale, lacuri, ghioluri, grinduri, insule, întinderi nesfârșite de stufăriș și păduri subtropicale.

Text în limba română și engleză.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0348 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.