TINERETE FURATA

Preț: 19,90 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil - stoc epuizat
ISBN: 9789737070661
Editura:
Anul publicării: 2006
Pagini: 184

DESCRIERE

Cartea scriitoarei americane Susanna Kaysen „Tinereþe furatã" evocã viaþa unei tinere aflate la graniþa dintre normal ºi patologic, punând în discuþie clasicele definiþii ale sãnãtãþii ºi bolii psihice. Cartea a stat la baza filmului „Girl interrupted", regizat de James Mangold, film în care au jucat Winona Ryder ºi Angelina Jolie (recompensatã în 2000 cu Oscar pentru cea mai bunã actriþã în rol secundar).

În 1967, Susanna Kaysen avea 18 ani. Dupã o ºedinþã de terapie cu un psihiatru pe care îl vedea pentru prima datã, a fost trimisã la McLean Hospital (Boston) cu diagnosticul borderline. Avea sã petreacã aproape doi ani în acest institut psihiatric renumit pentru metodele aplicate ºi pentru clientela sa aleasã (Sylvia Plath, Robert Lowell, James Taylor, Ray Charles). Douãzeci ºi cinci de ani mai târziu, scriitoarea Susanna Kaysen („Far Afield", 1990; „Asa, As I Knew Him", 1987) ne împãrtãºeºte experienþa terifiantã trãitã în acel loc într-o carte care a devenit best-seller.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0455 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.