Uimitoarea aventura a misiunii Barsac

Uimitoarea aventura a misiunii Barsac
Preț: 19,95 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 1234
Editura:
Anul publicării: 1878
Pagini: 200
Format: 14x18
Categoria: Beletristica

DESCRIERE

Jules Verne Uimitoarea aventura a misiunii Barsac.

  • Colecţia Jules Verne, nr.10
  • format mare
  • conţine ilustraţiile ediţiei originale

Istoria acestei carţi pare ea insaşi desprinsa dintr-un roman. Jules Verne a inceput sa scrie povestea Uimitoarei aventuri a misiunii Barsac in 1903. Totul se petrecea in Congo. Problema a fost ca, la scurt timp, in presa franceza izbucnea un scandal legat de abuzurile autoritaţilor franceze impotriva baştinaşilor congolezi.

Desigur, Jules Verne nu şi-a dorit ca romanul sau sa fie asociat cumva acestui scandal, aşa ca s-a hotarât ca nu e momentul potrivit sa-l publice. Şi-a pierdut şi interesul sa duca povestea la bun sfârşit, aşa ca, in 1905, când scriitorul murea, romanul era neterminat. Uimitoarea aventura a misiunii Barsac avea sa vada lumina tiparului abia in 1919, in urma demersurilor lui Michel Verne, fiul scriitorului, care s-a ocupat de publicarea operei postume a tatalui sau. Michel Verne este şi cel care a terminat romanul, ce avea sa apara la Editura Hetzel din Paris.

Având in vedere scandalul care-l impiedicase pe tatal sau sa publice cartea, Michel Verne a mutat acţiunea acesteia pe malurile fluviului Niger, in Sudanul francez.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0816 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.