Relatia medic-pacient in practica medicala

Preț: 49,90 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 9786065875715
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 264
Format: 20x13
Categoria: Medicina

Vreau mai multe informații!

De la:

*
?
Completați numele dumneavoastră
*
?
Completați adresa dumneavoastră de e-mail

Către:

*
?
Completați numele prietenului dumneavoastră
*
?
Completați adresa de e-mail a prietenului dumneavoastră
*
?
Codul de siguranță, necesar pentru a face distincție între oameni și programele informatice automate care răspândesc spam

DESCRIERE

Bazându-se pe cei 40 de ani de practică medicală și pe cei 16 ani de muncă în cadrul comisiei de disciplină a Colegiului Medicilor din București, Dr. Sever-Cristian Oană ne oferă o lucrare de excepție, o pledoarie pentru încrederea reciprocă între medic și pacient și pentru medicina bazată pe valori.
Atât medicii tineri, cât și cei cu experiență vor învăța sau își vor completa perspectiva asupra înțelegerii profunde a pacientului. Totul cu scopul de a-l putea călăuzi către alinarea suferinței sau către vindecare. Pacienții care vor citi această carte vor descoperi partea nevăzută a ceea ce simte medicul din fața lor. Vor afla cum îi pot interpreta reacțiile și cum își pot îmbunătăți modalitatea de comunicare cu acesta.
Pacientul este plămădit din aceeași materie ca medicul, doar că a avut ghinionul să se îmbolnăvească. Medicului îi revine datoria, dar și privilegiul de a conștientiza rolul compasiunii și de a o exersa permanent în contextul meseriei sale. Numai printr-un mare noroc nu este cel care are nevoie de ajutor pentru a-și recăpăta sănătatea sau pentru a-și diminua suferința.
Compasiunea exclude pasivitatea. Ne motivează să depășim inegalitățile existente și să ne asumăm egalitatea cu întreaga umanitate. Interacțiunea umană bazată pe compasiune izvorăște din înțelegerea asemănării noastre fundamentale cu celălalt. Ca medic, simți revoltă atunci când ființa umană din fața ta se luptă cu suferința, dar o astfel de furie nu este paralizantă, ci reprezintă tocmai combustibilul cu care îți hrănești dorința de a-l ajuta. Compasiunea, ca și revolta, exprimă nemulțumirea față de situația prezentă. Dar în timp ce revolta este trecătoare, compasiunea e de durată. Și mila și compasiunea presupun dorința de a ușura suferința grea a celuilalt. Dar în timp ce mila se reduce la alinare, compasiunea presupune dorința de a repara situația de inferioritate a celuilalt. În acest caz, compasiunea este cea care îl călăuzește pe medic în eforturile sale de a-și vindeca pacienții.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

Created in 0.0407 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.